HARDLOOPSCHOENEN

SAMEN VINDEN WIJ JOUW IDEALE HARDLOOPSCHOEN

Aan hardlopen zijn vele voordelen verbonden, waaronder een lagere bloeddruk afname van het lichaamsgewicht en toename van de longcapaciteit. Hoewel de benodigde uitrusting van hardlopers relatief beperkt is, is een goed paar hardloopschoenen een must.  De juiste hardloopschoenen bieden aanzienlijke demping voor de middenvoetsbeentjes, bieden steun aan de voetboog, helpen blessures te voorkomen en kunnen bovenal de sport prestaties bevorderen.

Goede hardloopschoenen verbeteren jouw prestaties

Hardlopers die de juiste hardloopschoenen gebruiken kunnen betere prestaties leveren dan hardlopers die dat niet doen. Dit heeft meerdere oorzaken. Zo ervaart men een beter comfort en verbeteren goed schoeisel het algemene loopvermogen. Competitieve hardlopers zijn er dus bij gebaat om bewust voor een goed paar schoenen te kiezen. Zelfs hardlopers die slechts ‘als hobby’ of om andere redenen de sport beoefenen, zullen na eenmaal op goede loopschoenen te hebben gelopen, nooit meer iets anders willen. Schoenen die lekker lopen geven je nu eenmaal ook een mentale boost!

Beginnende hardlopers, doorgewinterde atleten, sportfysiotherapeuten en podotherapeuten van Runathletics helpen jou bij het kiezen van de allerbeste hardloopschoen op de markt.

beginnen hardlopen tips
Hardloopschoenen hoofdbanner

Voorkom (hardloop)blessures

In veel gevallen kunnen goede hardloopschoenen bepaalde soorten blessures helpen voorkomen. Vooral de demping van de middenzool en ondersteuning van de voetboog kunnen overbelastingsblessures zoals tendinitis, stress fracturen en pijn in de gewrichten voorkomen worden.

Om een te bepalen welke schoen geschikt is voor jou, moet je bepaalde achtergrondinformatie hebben. We gaan hieronder dieper in op de anatomie van de hardloopschoen.

Ontdek de beste hardloopschoenen voor jou

Het kiezen van de beste hardloopschoen voor jou persoonlijk is een cruciale keuze die iedereen zal moeten maken. Je moet ervan bewust zijn dat iedereen een uniek lichaam en ren biomechanica heeft. Het uitzoeken van een standaard schoen zonder naar de specificaties van jezelf en de schoen te kijken is dus niet genoeg. Bij het kiezen van de perfecte schoen moet je verschillende factoren in acht nemen. Naast de prijs en je ervaring met betrekking tot hardlopen. Moet de perfecte hardloopschoen je hardlopen verbeteren zonder dat het ten koste van gaat van comfort.

Wij proberen je te assisteren in het verkleinen/ondersteunen van je keuze op een zo goed mogelijk onderbouwde manier. We kunnen niet ontkennen dat met de tientallen schoenen die elk seizoen en bij elk merk uitkomen het soms nagenoeg onmogelijk is om door de bomen het bos te zien. Gelukkig voor jullie hebben wij van overal reviews gevonden over alle schoenen, merken en typen. Dit alles om jullie een zo goed mogelijke keuze te laten maken bij het aanschaffen van een nieuw paar hardloopschoenen.

Met onze handige gids, waarin we als uitgangspunt de schoen basics proberen te bespreken(maat, prijs, gebruik) tot aan gedetailleerde informatie over de schoen technologie en de meningen van gerenommeerde experts proberen wij jullie mee te nemen in de wereld van hardloopschoenen. Het zal je hardloop hart zeker sneller laten kloppen. Binnen enkele momenten van beginner naar schoen expert, wij helpen je hierbij.